pátek 7. srpna 2015

Typy postav

Ahoj. :)
Dneska bych se chtěla zaměřit na problematiku postav u žen. Myslím, že nejsem sama, která si po vánočních svátcích naplánuje jak se tentokrát vyhne sladkostem a naopak nasadí pořádnou dávku sportu. Jak už to ale bývá svůj slib nesplní a s létem přichází i spousta zmrzliny. A řekněme si upřímně, kdo by se chtěl kontrolovat v těchto horkých dnech. Proto vám přináším tipy, jak své nedostatky skrýt a neupozorňovat na ně. A zároveň tleskám těm, kteří jsou se svojí postavou spokojeni.
Určitě jste si už všimly nejen rozdílu centimetrů v obvodu, ale také i celkového tvaru těla. Vypíchnu jen ty nejzákladnější. Jablko, hruška, přesýpací hodiny a tužku (pravítko,..). Dále své tělo můžete porovnat například s tvarem trojúhelníku a obráceného trojúhelníku, diamantu, kapky, oválu či osmičky.


Ještě než se vrhneme na samotné fígly optického klamu a zvýrazňování předností a naopak skrývání nedokonalostí, je důležité vůbec zjistit jaké máte proporce.
Nejdříve se teda u daného typu objeví popis a až poté již zmíněné rady.

HRUŠKA
Je asi nejčastější a tvar tohoto těla je velmi ženský. Vyznačuje se drobnou a úzkou horní polovinou     těla naproti té spodní. Delším trupem a naopak širším boky a stehny.
Hruška by měla vlastnit kalhoty pod pupík. Ne příliš vysoké, ani naopak bokovky. Barva neutrální a tmavá prostě taková, která nebude na spodní polovinu těla příliš upozorňovat. Rozhodně ne s bočními kapsami, potisky, flitry, korálky, obrázky nebo nápisy na stehnech. Než šortky nebo kraťase si radši vezměte sukni. Ta by měla být po, či lehce nad kolena. Opět jednobarevných, neutrálních barev. Rozhodně ne balónové sukně! Naopak na horní polovině těla se dá experimentovat. Pokud chcete barvy,vzory, obrázky ... tohle je to pravé místo. Potřebujete rozšířit ramena, ukázat úzký pas a zmenšit přechod mezi boky a právě boky. Dovolit si můžete vykrojenější výstřih například s nápaditým šperkem. Opět ne kapsy v nejširších místech. Pro ideální šaty stačí zkombinovat typy pro dolní i horní polovinu těla.

JABLKO
Ženy touto postavou mají nejširší oblast břicha a horní část stehen. Tedy tuky se jim ukládají přímo tam. Nepěkně se jim ale také může tvořit na zádech takzvaná harmonika. Zadek poměrně plochý a nohy štíhlé oproti trupu.



Pro jablíčka taktéž platí vyšší kalhoty, pod pupík i do pasu. Bokovky jen podtrhnou nedokonalost postavy. Trička, košile .. s výstřihem do V, ten trup prodlouží a zúží. Ty také radši volte delší než obyčejně. Neuškodí se třeba poohlídnou po tunikách. Pomoct si můžete i vrstvením. Vím, komu by se chtělo vrstvit v letních měsících, ale tuhle radu využijte na podzim a zimu, kdy vrstvení nebude takový problém. 
Jablka si naopak od hrušek můžou dovolit výraznější oblečení na spodní polovině těla. Pro vás jsou vhodnější šaty než sukně. Ty příliš zdůrazňují břicho. Zavinovací střih, opět výstřih do V a délka nad kolena vám perfektně sednou. Rozhodně se nesnažte oblečení doplnit páskem, tem vám moc nesedne. A tip na závěr. Vyhrňte si rukávy. Udělejte z nich tříčtvrteční, ty zakryjí baculatou paži a naopak dají vyniknou předloktí, doplňte šperkem v podobě náramku a máte hotovo.

PŘESÝPACÍ HODINY
Tento typ postavy se vyznačuje nepoměrem mezi pasem a zbytkem těla. Ženy mají širší ramena a větší zadek a stehna. Váhu máte ale poměrně rovnoměrně rozloženou. Další charakteristickým znakem je například dlouhý krk a paže.
 

Kalhoty zvolte s trošku zvýšeným pasem a nohavice jen trošku rozšířené. Rozhodně to nepřehánět. Vyhněte se také zvýraznění stehen v podobě velkých kapes a jiných ozdob. Raději volte tmavší tlumené barvy, ty vám nohy prodlouží. Dokonalé šaty pro vás představují ty z 50tých let. Zvýrazníte dekolt, podtrhnete svůj pas a vše doplníte širokou sukní do A.
Slušet vám bude výstřih do V i zavinovací trička. Ty se přizpůsobí vaší postavě. Neuškodí ani upnuté topy, zvýrazní váš pas. Vyhněte se ale rolákům, zvláště máte-li větší prsa.
Raději zvolte romantický styl s kytičkami, ten pomůže zvýraznit ženskost vašich křivek. Trička či blůzy si můžete zastrčit do kalhot, třeba ty volnější, to vám bude sedět. Svůj pas můžete zvýraznit tenkým páskem.

PRAVÍTKO
Vaše postava není moc ženská a je spíše hranatá a kostnatá. Splývavý pas, žádná prsa, plochý zadek a rovná široká ramena. Vaší předností jsou dlouhé štíhlé nohy a právě ty se nesmíte bát ukázat.


Pokud tedy potřebujete dodat své postavě tak trochu ženskosti kalhoty do pasu vám v tom rozhodně nepomůžou. Ale rozhodně si můžete dovolit upnuté střihy kalhot. 
Dále vám ale k ženskosti nepomůžou ani bundičky do pasu, nabírané rukávy a nebo třeba roláky.
Při výběru triček, topů a blůz dejte vyniknou prsům. To znamená nabírání a další zajímavé detaily. Vyzkoušet například můžete kapsičku jak pouze na jedné straně tak i na obou. Rozhodně zkuste srdíčkový výstřih. Šaty empírového stylu s výstřihem do V. Sukně rozšířené i pouzdrovky. Ty vám dodají trochu ženskosti.

.......................................................................

Tak to bylo všechno. Doufám že vám můj článek trošku pomohl nebo jste aspoň zjistily svůj typ těla.
Výše zmíněné rady nejsou pravidla tudíž je berte spíše jako tipy. Když něco ráda nosíte a cítíte se v tom dobře a svá, noste to i když to třeba odporuje mým tipům. Taky bych chtěla podotknout že každé tělo je úplně jiné, rozdílné a stejně krásné. 
Má postava se nejvíce podobá hrušce a co vy? Už víte kam se přiřadit?
Podělte se o to. Moc ráda se dozvím jestli je na tom někdo stejně nebo naopak potřebuje své křivky trochu zženštit. 
  
Mějte se krásně a hlavně, mějte se rády. - Evča






17 komentářů:

  1. ja som asi hruška, ale moja sestra sa napríklad nezhoduje ani z jedným tipom, lebo má mohutnejšiu vrchnú časť tela, ale bruško, nohy, boky, zadok nemá skoro žiadne :D
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme teda na tom stejně. Tvá sestra bude nejspíše obrácený trojúhelník ;).

      Vymazat
  2. tak ja som stále neprišla na to, ktorý typ som ja :D
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí. Těch typů je hodně, ale tohle jsou jen ty nejzákladnější a nejčastější. Asi jsi nějaká výjimka. ;)

      Vymazat
  3. Pěkný článek, pro lidi jako já, co absolutně nemají o typech postavy ani tucha :D:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem hruška - a naprosto to nesnáším :(
    Ráda bych tě pozvala ke mně na blog na giveaway: www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. what a lovely post
    so sad most women don't know that there are different shapes
    and all of them are amazing <3

    with love your AMELY ROSE

    OdpovědětVymazat
  6. Jeej, přijde mi, že můj typ není ani jedna :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těch typů je víc, tohle jsou jen ty nejzákladnější. Ale přeji hodně štěstí.

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Na tom není nic špatného ;). Jen máme více ženské tvary. Co by za to třeba jiné daly.

      Vymazat
  8. Skvelý článok, ja som typická hruška, silné stehná a zadok naopak úzke ramená a menšie prsia, sukne a šaty nosím rada a snažím sa nosiť hlavne výrazné farby, keďže som dosť bleduľka.
    Bianka

    OdpovědětVymazat