úterý 18. srpna 2015

Music....is always a good idea!

Hudba.Věc, jejíž počátky sahají až do samého pravěku, kde (pravděpodobně) lidé vytvářeli hudbu pomocí různých nástrojů nebo pomocí svého těla. Snažili se pohybovat do rytmu a vydávat zvuky. Sice se toto asi za úplnou hudbu pokládat nedá, ale byla to nějaká snaha o cosi rytmického a melodického. S měnící se dobou se měnil i styl hudby, rodily se hudební osobnosti, začali se vyrábět různé hudební nástroje a později dokonce i věci jako přehrávače, rádia, MP3 atd.
No teď ale konec vykládání o historii, protože někoho to může nudit (přiznávám, dějepis taky není ve škole můj nejoblíbenější). Pojďme se vrhnout na to, co bych Vám chtěla dneska říct.

Já osobně hudbu poslouchám každý den. Opravdu, není dne kdybych si neposlechla alespoň jednu písničku nebo bych si jen tak nezpívala. A to je zřejmě to, co mě s hudbou tak hrozně spojuje. Jak už víte z faktů, ráda zpívám. Také tancuju a hraji na kytaru. Když to tak vezmem, tak hudba je nějaký ten kousíček mého života. Dokonce mi někdy i pomáhá. Samozřejmě nedojde za mnou rádio s ručičkama jestli nechci pomoct vysát pokoj, to ne. Myslím to tak, že hudbu poslouchám když mi je nejhůř. Lehnu si do postele, vezmu mobil, sluchátka a zaposlouchám se do textu písně, do kterého se někdy dokážu i vcítit. V takových chvílích si pouštím většinou pomalé, smutné písničky, což je asi špatně, protože mě nepovzbudí ke smíchu. Jak už jsem psala, soustředím se spíše na text a pokud se shoduje s mými problémy, dává mi to pocit, že nejsem na tomhle světě sama.
Samozřejmě  vždycky nevidím všechno černě. V takových chvílích (které naštěstí převažují) si pouštím energetické písničky, které mě nutí zpívat, tančit a dělat kraviny :D
Možná by Vás zajímalo, jaký žánr poslouchám. No, řeknu Vám to tak, podle nálady a toho, co se mi zrovna líbí. Nejsem ten typ člověka, který je vysazený jen na jeden žánr. Já klidně měsíc poslouchám POP a z toho přejdu třeba na klasiku (hrozně se mi líbí Mozzart). Je zase pravda, že neposlouchám úplně vše např.: Dubstep, HipHop nebo Electro ale to už je na člověku. :)
Například miluju JAZZ. Vzít si časopis nebo knížku, udělat si kávu a pustit si JAZZ je vždy to nejlepší rozhodnutí! To musíte někdy zkusit!
Mnozí z Vás asi Spotify znají, ale i tak ho sem napíšu, protože to je nejlepší aplikace? přehrávač? na přehrávání písniček. Právě zde můžete najít nebo si vytvořit playlist třeba ke čtení, cvičení nebo na spaní. A to se mi líbí! Já Spotify mám stahnutý jak na notebooku tak na mobilu, takže mně písničky hrají neustále, bohužel jen na wifi, protože bez zakoupení balíčku premium to bez wi-fi nejde.
Tak a ještě tu mám jeden důvod, proč mám hudbu ráda. Hudbu mám totiž spjatou s zážitky. Určitě nejsem jediná a našlo by se mezi Vámi hodně lidí, kteří si třeba při písničce Summer od Calvina Harrise vybaví minulé léto. Nebo máte nějaký jiný zážitek a ani se nemusíte dívat na selfíčko, které jste pořídili v danou chvíli, stačí si pustit písničku, která Vám zrovna hrála nebo jste si ji zpívaly. A to na hudbě hrozně miluju!
Tak a to je asi vše, ještě se omluvím za to, že dlouho nebyl článek, ale byly jsme s holkama na táboře. Doufám že nám to prominete, protože pro Vás chystáme mnoho zajímavých článků. Pokud se Vám tento formát článku líbil, klidně to napište dolů i s tím, o čem by mohl být další. Mohly by jsme udělat z toho takovou sérii. Ještě Vám dolů hodím písničky, které mám ráda, tak se můžete podívat. Do komentářů mi rozhodně napište jakou máte oblíbenou písničku Vy nebo jestli jste se v něčem našli.
Krásný zbytek dne, Sabča :)
PS: I tenhle článek jsem napsala při písničkách. :D

Let It Go- James Bay
Earned It (Fifty Shades Of Grey)- The Weeknd
Legend- Drake
Run- Leona Lewis
Riptide- Vance Joy
Come Get Her- Rae Sremmurd
Give Me Love- ed Sheeran
Sine- Benjamin Francis Leftwich
Bad Habit- The Kooks
Wonderwall- Oasis
Better Together- Jack Johnson
Wanna Do (ft. Emil)- Joe Weller

15 komentářů:

  1. super článok :-)
    http://www.londongirl01.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký článek, hudba je nedílnou součástí mého života :) Stávám se pravidelným čtenářem a budu ráda, pokud se stanete mým :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. Můj oblíbený citát to vystihuje: You are what you listen to:) také bez hudby nevydržím ani jeden den!
    Verranda

    OdpovědětVymazat
  4. I see fire - Ed Sheeran
    All of me - John Legend
    Another love - Tom Odell
    Srdcovky♥

    ADEL'S FASHION LIFE

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok! A čo sa týka toho Jazzu, konečne som našla niekoho, kto ho má taktiež v obľube :)

    Pozývam ťa na Giveaway, ktorá práve prebieha u mňa na blogu :)

    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  6. To Spotify si musím koupit, když o tom všichni teďka píšou :D Jinak si pustím všechny písničky, cos napsala, hledáme teď nějaký nový :))
    Ráda bych tě pozvala ke mně na blog na giveaway (vpravo v menu)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když si to do mobilu nebo PC stahneš, tak je to zdarma, jen pokud si budeš chtít pustit písničky bez wi-fi připojení, tak ti to nepujde.
      Děkuji za komentář :)

      Vymazat