úterý 25. srpna 2015

Must have for TRAVELLING

 Prázdniny jsou pro většinu z Vás asi synonymem pro cestování. Vzhledem k tomu, že je poslední srpnový týden, tak už asi většina z Vás má své prázdninové putování úspěšně za sebou a teď se pomalu, ale jistě, připravuje na následující deseti měsíční čekání ve školních lavicích na ty další. I tak jsem se rozhodla vytvořit tento článek, ve kterém bych Vás ráda seznámila s věcma, bez kterých nikdy neodjíždím. Ať je jaro, léto, podzim nebo zima, ať cílem mé cesty je apartmán u moře, chatová osada v severních Čechách, horský hotel nebo kemp u Vltavy a ať účel pobytu je lyžování, vodák, tábor, dovolená nebo prostě jen školní výlet, tyto věci to mají jasné a jedou se mnou.




1. Krabička na brýle
Jak už jsem zmínila ve Faktech, tak nosím brýle. Každý den. Každou minutu. Kromě času, kdy spím (párkrát jsem s brýlema usnula a je to vážně dost nepohodlné, hlavně ležet na boku). Na noc potřebují i brýle něco jako postýlku, která je hlavně bezpečná a zamezí riziku rozsednutí nebo jiného poškození. Takže krabička jede vždy a všude.







                                          2. Plyšáček
Tak jo, teď prosím potlačte úsměv. Ano, opravdu je mi patnáct a všude s sebou vozím plyšáka. Ale jak už Vám napověděla fotka, nejedná se o žádného velkého medvěda. Mým nejoblíbenějším plyšákem je malý plyšový delfínek, který měří asi 6 cm. Přesně u něj platí přísloví 'Nesuď knihu podle obalu'. Nejde o to, jak vypadá, ale jak jsem k němu přišla a co jsem s ním prožila. Jako malá jsem nesnášela umývání vlasů. Vždycky jsem se strašně vrtěla, šampon mi natekl do očí a já brečela, protože to štípalo. Jednou mamka koupila šampon, ke kterému byl jako dárek přibalen tento malý delfínek. Delfínka jsem si hned zamilovala a i mytí vlasů mi už od té doby nevadilo. Nikdo to nechápal. Měla jsem plnou postel velkých krásných plyšáků a já si zamilovala toho nejmenšího a nejmíň výrazného. Sama tomu moc nerozumím, ale dneska mě k němu poutá spoustu zážitků. Byl se mnou všude! Na všech dovolených, táborech, horách, školách v přírodě....prostě všude! Vzhledem k jeho velikosti už jsem ho i několikrát ztratila, párkrát jsem dokonce myslela, že nenávratně. Když jsem se třeba v šesté třídě vrátila ze školního zájezdu do Paříže a delfínka nenašla, smířila jsem se s tím, že jsem ho nechala na hotelu. Po třech týdnech ho mamka našla v botě. V tu chvíli jsem byla ten nejšťastnější člověk na světě. Takže dneska ztracení radši předcházím a většinou vozím delfínka schovaného ve zmíněné krabičce na brýle.



3. Krém na ruce 
Ať je kterékoliv roční období, mám strašně vysušené ruce. V zimě je to dokonce někdy tak hrozné, že mám v některých místech kůži popraskanou až do krve. Dopřávám proto mým rukám každý večer pořádnou porci krému a tu jim nemůžu upřít ani na dovolené. Proto s sebou všude vozím jeden z mé sbírky krémů na ruce. Momentálně používám levandulový, který mi Evča přivezla z dovolené z Bulharska. Úžasně voní (miluju levanduli a Evča to ví) a taky skvěle hydratuje.





4. Plavky
Asi Vám připadá uhozené s sebou tahat plavky v lednu na hory nebo na školní výlet někam doprostřed lesa, ale mně už se to tolikrát vyplatilo. Jako malé mi vždycky věci balila mamka a ta, ať jsem jela kamkoliv, mi vždycky nabalila plavky. Já jsem to asi zdědila po ní, protože plavky jsou jedna z prvních věcí, co mám nachystané v kufru. Nikdy nevíte, kde narazíte na bazén nebo saunu. Navíc zaberou jen pár centimetrů a než si potom vyčítat, proč jste je nevzali, je pro jistotu tahám všude s sebou.





5. Kapesníky
Tak jo, teď už se asi určitě smějete. Kapesníky s sebou přece vozí každý. Já jsem na ně ale obzvlášť zatížená a to ze dvou důvodů. Zaprvé, tak minimálně čtyřikrát do roka aspoň na čtrnáct dnů mě postihne rýma. Je na mě asi nějaká vysazená, ale třeba i v červenci, když je třicet stupňů ve stínu, já smrkám. Takže každý rok vím, že rýma přijde, ale termín mi předem nikdy neoznámí. A znáte to - 'Kdo je připraven, není zaskočen'. Druhý důvod je, že kapesníky jsou dobré na spoustu jiných věcí než jen na smrkání. Když například něco rozlejete nebo, jak se ukázalo před týdnem na táboře, na vraždění otravného hmyzu.






6. Nůžky
Tak jo, nepamatuju si už, jak to vzniklo, ale všude s sebou tahám nůžky. Stejně jako u plavek se mi to už několikrát vyplatilo. Na obrázku jsou moje nejoblíbenější (všichni normální lidi mají oblíbené nůžky :D), které se mnou procestovaly kus světa. Jen teda když plánuju cestovat letadlem, tak nůžky zůstávají doma. Neumím si představit to vysvětlování na letišti, že bez nich prostě nikam nejedu...by mě možná měli za blázna.




 
7. Tuhý korektor
Kromě jiných kosmetických přípravků, jejichž složení upravuju podle cíle cesty, vždycky má své místo v kosmetické taštičce jisté tuhý korektor. Taky se mi to už párkrát vyplatilo, protože akné si nebere dovolenou, takže i na klidném pobytu u moře se může nějaký ten pupínek vytvořit a přece ho nenechám, aby mi pokazil všechny dovolenkové fotky. Výhodou je, že tuhý korektor není nutné přepudrovat. Samozřejmě je to lepší, ale vydrží dlouho i bez toho, nemusíte tedy tahat ještě pudr a štětec.






8. Zápisník
Tohle je mezi mýma Must have celkem novinka. Tento krásný zápisník (deníček, notýsek....) s písmenem L mi přivezla z dovolené Sabča. Stejný, jen s písmenem E, přivezla i Evči a sobě s písmenem S. Shodly jsme se, že je ideální, když nás napadne nějaký námět na článek, a nemáme zrovna po ruce notebook. Já jsem ten svůj přidala mezi mé cestovatelské stálice, takže od začátku srpna, kdy jsem ho dostala, už byl se mnou na táboře a na dovolené a výhledově ho čeká spousta dalších cest.






9. Antibakteriální gel
Je to taky celkem novinka, ale o jeho koupi jsem uvažovala už dlouho. Jsem zatížená na umývání rukou - je to jeden z důvodů, proč je mám tak vysušené. Umývám si je klidně pětkrát za hodinu. Takže tohle je ideální věc pro mě. Koupila jsem si ho před dovolenou a nejdřív se mi spoluúčastníci dovolené smáli, za co jsem to zase vyhodila třicet korun, ale ve finále si ho všichni chtěli půjčovat, protože je nadchnul stejně jako mě.







 +Nejčastěji zapomínané věci  neboli ty, bez kterých se neobejdu, ale taky si na ně často nedokážu      vzpomenout:
                          - hřeben
                          - deodorant
                          - nabíječka
                          - gumičky & jejich kamarádky pinetky
                          - deštník
                          - pomáda na rty
                          - občanka - pořád si nemůžu zvyknout na to,                                                 že ji mám
  











 Některé z mých stálic jsou celkem obvyklé, jiné spíš ne, každopádně si ráda v komentářích přečtu Vaše nevšední Must have for travelling. Taky si ráda přečtu, jestli zapomínáte stejné věci jako já nebo něco úplně jiného. Vám, které teprve čeká dovolená nebo nějaký poslední prázdninový výjezd, přeji šťastnou cestu a třeba Vám tento článek přinese nějakou inspiraci při balení,

    Užívejte poslední dny prázdnin a cestování zdar!
                                                                                                  Lucka
                      

18 komentářů:

  1. Mně naštěstí ještě zbývá měsíc prázdnin, ale i tak si to snažím užívat jako by mi zbýval už jen týden :) Krém na ruce mi nikdy nesmí chybět a nůžky si beru jen malé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, ještě měsíc prázdnin bych taky brala! Tak to pořádně užívej. :)
    Tak to jsem ráda, že s těma nůžkama nejsme sama. Sice malé, ale aspoň nějaké. :)

    Děkuji za komentář :)

    OdpovědětVymazat
  3. super článok, ale plyšáka už dávno nenosím... aj keď, mám prívesom tatty teddy bear a ten je plyšový a mám ho v ruksaku... dobre, tak súhlasím! :P.

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zase nejsem sama! :) já myslím, že na tom není nic špatného :) věk je přece jen číslo :D
      Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  4. Super článek!Ten příběh s delfínkem mě zaujal,když jsem byla malá,tak jsem měla podobného :)
    -Sabi
    www.sabihomolacova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé a já měla strach, že se to nikomu nebude chtít číst :) tak to jsi první člověk, kterého znám, co má nebo měl taky plyšového delfínka :) je to takové neobvyklé plyšové zvíře :D
      Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  5. Máš krásný zápisník, takový s písmenkem L, by se mi také líbil. :) Mimochodem máš hezký blog, rozhodně jsem ho nenavštívila naposledy!! Byla bych moc ráda, kdybys i ty navštívila můj blog, případně se stala mojí čtenářkou, samozřejmě pokud se rozhodneš můj blog číst:)
    Měj se hezky..:)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a děkujem! :) budeme rády, když náš blog ještě někdy navštívíš :) určitě se podívám :) taky se měj hezky a děkuji za komentář :)

      Vymazat
  6. Ten příběh o plyšáčkovi je strašně roztomilí^^ A já asi úplně zvláštní musthave nemám,jen s sebou všude tahám nahradní kryt na mobil a náramek od přítele.
    Super článek a máte strašně krásné pozadí blogu!
    http://morningswithmee.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to se počítá :)
      Děkuju a děkujem, jsme rády, že se líbí! :)
      Děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Je to vážně super věc! :)
      Určitě se podívám :)
      Děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  8. To je opravdu super článek :) My ještě na začátku září jedeme se školou do Itálie, takže si ten nástup do školy aspoň trochu oddálím :)

    Nikys beauty blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :)
      Výlet hned na začátku roku bych taky brala :D
      Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  9. Já vždycky zapomenu hřeben a balzám na rty a pak si za to nadavám!:D
    Verranda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže jsme na tom stejně :D já si na ně večer vždycky vzpomenu, ale řeknu si, že je sbalím až ráno, až se učešu..no a ráno už si na ně samozřejmě nevzpomenu :D
      Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  10. vo veľa veciach s tebou súhlasím :) ale napríklad zápisník si vždy chcem zobrať, ale nikdy nezoberiem - potom si za to nadávam :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zápisník je super věc :) já jsem se letošní prázdniny vydávala na samá místa bez připojení, takže zápisník byla jediná záchrana, jak aspoň trošku zapracovat na příspěvcích :D
      Děkuji za komentář :)

      Vymazat