pátek 25. září 2015

Liebster Award TAG!

Ahojte!
Dneska jsme si pro Vás připravily TAG, přesněji Liebster Award TAG! Možná jste si všimly, že píšeme v množném čísle. To proto, že tento článek je zvláštní právě tím, že jsme na něm pracovaly společně. No a co to ten Liebster Award TAG je? Jedná se o to, že musíte napsat 11 faktů o sobě, odpovědět na 11 otázek od jiného bloggera, zatagovat dalších 11 bloggerů, kterým následně vymyslíte svých 11 otázek ;) Cílem TAGu je vlastně více poznat daný blog a jeho autora. No a jelikož nejsme v bloggerské sféře dlouho, rozhodly jsme se, že nezatagujem 11 bloggerů, ale pouze 4, protože zatím jich moc neznáme a ti, které známe, TAG už dělali.
A ještě abychom nezapoměly - nominovaly nás tyhle skvělé holčiny, kterým moc děkujeme, že si na nás vzpomněly.♥ Určitě se nazapomeňte podívat k nim na blog! :)
Girl with pink nails
Good mornings
A protože máme dvojnásob otázek, tak se na to hned vrhnem, ne?! :)

Jelikož by byl tenhle článek až moc dlouhý a nikomu by se nechtěl číst, dáme Vám sem odkaz na fakta, která jsme každá o sobě nedávno psaly. ;)
Fakta Lucky: ZDE
Fakta Evči: ZDE
Fakta Sabči: ZDE

otázky od Adriany (Girl with pink nails)

1. Aké je tvoje obľúbené jedlo?
Sabča: Miluju italskou kuchyň!! Ale fakt moc!! A nejvíc těstoviny a pizzu, to bych mohla snídat, obědvat i večeřet :D
Evča: Za mě také těstoviny! Můžu opravdu úplně všechny.
Lucka: Souhlasím s Itálií a z těch českých rozhodně bramborový knedlík a všechno z toho těsta!


2. Máš na niečo alergiu?
Lucka: Oficiálně na nic, ale moje mamča má podezření, že nejsem zrovna kamarádka s brusinkovým džusem. Když jsem ho měla poprvé, tak se mně na druhý den udělala ošklivá vyrážka a od té doby ho mám zakázaný. :D
Sabča: Na nic jsem zatím nenarazila.... No možná jsem alergická na některé lidi. :D
Evča: O ničem zatím nevím, a doufám, že to tak i zůstane.

3. Sladké malinovky alebo čistá voda?
 Sabča: Za mě rozhodně čistá voda! ;)
Lucka: Čistá voda, nejlépe s čerstvou mátou. :) 
Evča: Od pití sladkých limonád jsem se odnaučila už hodně dávno. Takže u mě voda.

4. Prečo si sa rozhodla začať s blogovaním?
Evča: Už dříve jsem měla nějaké blogy, ale moc času jsem jim nevěnovala. Ale tentokrát jsem plně rozhodnutá, že na blog budu přispívat pravidelně a taky dosáhnutí určité úrovně. Samozřejmě podělit se o své myšlenky s ostatními a získat zpětnou reakci.
Sabča: Jak už zmínila Evča, tak jsem taky měla blogy už před tímhle. Na ty jsem přidávala články tak dva týdny a konec. Ale bavilo mě to a teď mě to baví ještě víc. Úžasné jsou hlavně vaše vaše krásné komentáře, které mě posouvají dál a vždy mě hrozně potěší.  
Lucka: Popravdě já jsem o blogování nikdy nepřemýšlela, ale od malička mě bavilo psát různé příběhy a slohovky. První 'pohádku' jsem vytvořila už v první třídě. :D Ale když jsme s holkama někdy na konci zimy přišly s nápadem vytvořit blog, tak už jen ta myšlenka mě strašně chytla. Jak psala Sabča, jsme opravdu strašně vděčné za všechny Vaše milé komentáře. Ženou nás svým způsobem pořád dopředu. :)

5. Najobľúbenejšia sladkosť?
Sabča: Jelikož mám ráda kyselé, tak jsem si zamilovala kyselé vexty! 
Evča: Nejvíce mám ráda asi čokoládu. Hořká s vysokým procentem kakaa je moje láska.
Lucka: Jsem milovník všech sladkostí, ale už delší dobu se snažím pojídat jich co nejmíň, takže oblíbence nemám.

6. Aká je tvoja práca snov?
Lucka: Taková, která mě bude bavit. :) Nejlepší by rozhodně bylo živit se jako profi blogerka, ale pravděpodobnější je asi učitelka nebo pediatrička. :)
Sabča: Profi blogerka by byla vážně práce snů, ale nevím jestli se to podaří. Bavilo by mě být i redaktorkou nějakého časopisu. A jelikož jsem hrozně nerozhodný člověk, tak mám i 3. vysněnou práci a ta je taky spjata s módou- chtěla bych vlastnit svatební salón.
Evča: Vysněnou jako takovou práci nemám, ale chtěla bych podnikat. Třeba nějaká hezká, útulná kavárna nebo klidně i ten svatební salón.

7. Obľúbená pesnička?
Evča: Teď totálně ujíždím na WILD od Troye Sivana. Strašně mu fandím a tahle písnička se mu fakt povedla.
Sabča: Tak v tom s tebou uplně souhlasím! Taky mám Troye hrozně ráda, ale víc se mi líbí BITE, takže za mě rozhodně BITE!
Lucka: Mně se líbí obě! Jinak nemůžu říct jednu oblíbeňkyni, protože aktuálně jich mám asi 100! Ale pokud si chcete poslechnout neohraný hlas, zkuste Štěpána Urbana (ano, toho ze SuperStar :D)! Podle mě je to budoucí hvězda!

8. Na akú otázku sa často pýtaš sama seba?
Sabča: Hm... já si spíš nadávám než se ptám (smích). Ale asi to bude otázka: "Co si na sebe dnes vemeš?"
Lucka: Já si taky spíš nadám, než se na něco zeptám (moje oblíbená věta je "Ty jsi ale blbec!" :D), ale když už, tak se asi sama sebe zeptám něco jako "Je toto možné?". 
Evča: To bude nejspíš "Už zase?" Tahle otázka se dá použít na spoustu situací, tak nejspíš proto.

9. Aký je pre teba najväčší módny trapas?
Sabča: Teď se asi hodně zasmějete, protože když jsem byla malá, tak jsem měla "sukňo-rifle". Prostě rifle na kterých byla našitá sukně úplně ze stejně rifloviny. Plus na sukni byly ještě různé kamínky a ornamenty. Nejhorší na tom je, že jsem sukňo-rifle měla hrozně ráda... :D
Evča: Měn se líbí, když lidé vyjadřují oblečením i svoji osobnost, a tak když se to někomu líbí..., ale nevhodně vykukující podprsenka, navíc barevně výrazná, mě rozhodně nepotěší. Jako spoustu jiných věcí. Nejsem si sice úplně jistá jestli to sem patří, ale nesnáším, když někdo přijde do divadla nevhodě oblečený.
Lucka: Jsem uplně alergická na takové ty neonové trička s tunou kamínků, třpytek nebo flitrů! Celkově nemám nic z těchto třpytivých dekorací na oblečení extra v lásce. Potom (ano, nejsem typický Čech a ano, jako malá jsem to taky nosila) jsem vysazená na ponožky v sandálech nebo balerínkách! A asi bych si na sebe nikdy nevzala 'zvonáče'. :D

10. Ktorý deň v týždni máš najradšej?
Lucka: Rozhodně sobota! Momentálně je to totiž jediný den v týdnu, kdy si můžu pospat klidně do oběda.
Evča: Za mě taky určitě sobota. Prostě takový pohodový den.
Sabča: Dobře, tak pro změnu se nebudu opičit a řeknu pátek! Konec týdne a tím pádem i 2 dny volna :D

11. Keby si mala tú možnosť, chcela by si napísať knihu (o čom by bola)?
Evča:  Kdybych se už do takové věci pustila, nejspíš by to byl nějaký román. Sama je ráda čtu a pokusila bych se vytvořit krásný, nepředvídatelný a rozhodně ne klišé příběh.
Lucka: Rozhodně ano! Už jsem párkrát uvažovala, že to i zkusím. A šlo by asi taky o román nebo detektivku. Miluju je, takže bych to psala tak, jaké bych detektivky chtěla sama číst. :)
Sabča: Asi by to byl román :)


otázky od Verči (Goood mornings)

1. Jaká je pro Tebe naprosto nejlepší písnička všech dob?
Sabča: Tak na tohle asi nedokážu odpovědět, protože s přibývající dobou se mi mění i vkus, takže písnička kterou miluju se za měsíc může stát ohranou.
Lucka: Po dlouhém rozhodování jsem nakonec vybrala všechny písničky od The Beatles. Jsou podle mě naprosto geniální, jak hudba, tak texty, které jsou pořád aktuální a mají obrovské kouzlo. A i přesto, že spousta jejich písniček obdržela různá ocenění jako nejhranější, tak podle mě pořád nejsou ohrané. :)
Evča: Mám to podobně jako Sabča. Ale myslím si, že nejlepší jsou ty, ke kterým se vždy vrátím. Nebo spíše k interpretům ..?

2. Bez jakého kosmetického produktu by ses neobešla?
Sabča: Řasenka.
Lucka: Rozhodně krém na ruce! :)
Evča: Protože mám problematickou pleť, mým velkým pomocníkem se stává korektor a makeup. Jsou zařazení do mé rutiny, ale rozhodně bych bez nich přežila.


3. Jaké jsi znamení ve zvěrokruhu? Přikládáš tomu nějakou váhu, 'věříš' na to?
Evča: Jsem blíženec. Ale narodila jsem se 21.5. a právě tento den se v některých horoskopech počítá ještě k býkovi. Ráda věřím na takové věci, ale rozhodně bych se podle toho neřídila. Něco sedí, něco ne. 
Lucka: Já jsem taky blíženec. A sem tam si pro zajímavost nějaký horoskop přečtu a napjatě čekám, na kolik se trefil. :D
Sabča: Ve znamení jsem panna. A horoskopy si čtu neustále a docela jim věřím. :)

4. Jaký máš vztah ke svému jménu, chtěla by si změnu?
Sabča: Sabina se mi docela líbí, neměnila bych.
Evča: Samozřejmě se mi líbí i jiné jména. Ale myslím si, že kdybych se nechala přejmenovat, nebyla bych to já.
Lucka: Já jsem taky spokojená, vlastně nemůžu jinak, než mým rodičům poděkovat, že se na mě při představování (většinou :D) nikdo divně nedívá. :) 

5. A co jméno blogu, jak Tě napadlo, co znamená?
Lucka: Možná mám sklerózu, ale opravdu si nepamatuju, jak to vzniklo. :D Mám pocit, že s tím přišla Sabča, takže Sabi, osvětli nám to! :D
Sabča: Nepamatuji si zrovna jestli jsem to byla já, která s tím přišla, ale osvětlit to můžu a to strašně jednoduše. Style in the words = style ve slovech. Style, protože jsme spíše beauty a fashion blog. No, a jelikož blog píšete, a věty se skládají ze slov, tak proto in the words. :D
 Evča: Tak tak. :D ... Nemám co dodat.

6. Jakou zemi by si nikdy nechtěla navštívit?
Evča: To je zajímavá otázka. Všichni se jen ptají, kam by ostatní cestovat chtěli. Já osobně bych se například vyhnula Číně,
Sabča: Já bych chtěla navštívit všechny země, protože každá je něčím jiná. Ale tak dobře, nebudu se vyhýbat otázce a řeknu, že mě to taky moc netáhne do Číny.
Lucka: Já bych se otázce taky nejradši vyhnula, ale tak dobře. :D Upřímně mě nic neláká na Německu.

7. Teď si vybav jakoukoli krásnou vzpomínku z léta. Jaká to je?
Lucka: Těch je! Obě rodinné dovolené, tábor, týden u tety a strýce, ale i brigáda a povalování na koupáku s holkama.

Evča: Rozhodně moře. Proskakování vln a hledání mušliček.
Sabča: Tak samozřejmě dovolená s rodinou! Ale vstávání v 11 dopoledne mi taky vůbec nevadilo!

 8. Co jsi naposledy darovala? A pro koho dárek byl?
Lucka: Tašku plnou kokin spolužačce za to, že mi půjčila celou sérii knih Divergence! Ještě jednou moc děkuju!♥ Jinak dneska (25.9.) má narozeniny můj bráška, takže nejbližší obdarovaný bude asi on.
Sabča: Prstýnek a naušnice kamarádce, co jsem ji dovezla z dovolené. Nevím jestli se to počítá. :D
Evča: Včera spolužačkám čokoládu. Jestli mi to teda vezmete jako dárek! :D

9. Jak moc intenzivní,výrazné líčení považuješ za každodenní? Zkráceně, jak moc se maluješ do školy/práce?
Sabča: Jak kdy. Někdy si dám jen řasenku a jdu, jindy i linky a nebo dokonce stíny. Podle toho, jakou mám náladu a hlavně jestli ráno stíhám! :D
Lucka: Vzhledem k tomu, že mám celkem bezproblémovou pleť (klepu!), nepoužívám make up a pudr s korektorem jen občas.Takže moje 'líčení' spočívá v řasence a lesku na rty, výjimečně ve rtěnce.
Evča: Co se týká očí, nanáším jen řasenku. Jinak mám svou rutinu: makeup, korektor, pudr.

10. Máš doma krb? Popřípadě líbí se ti to, chtěla by si mít?
Evča: Ne krb nemáme. Ale vynahrazuji si ho svíčkami.
Sabča: Né. Krb opravdu nemám :D Ale chtěla bych mít, hlavně, jak to bývá v těch vánočních amerických filmech.
Lucka: Bohužel bydlíme v poměrně malém bytě, takže krb pochopitelně nemáme, ale v zimě bych ho brala všemi deseti! :)


11. Co říkáš na pro Česko netradiční svátky jako Valentýn nebo Halloween?
Evča: Když je Valentýn s kým slavit... :D. Tak budiž. Ale Halloween bych chtěla i u nás. Líbí se mi představa koledování a strašení ostatních. A ta výzdoba!!
Lucka: Mezi příznivce Valentýnu nepatřím, ale Halloween s chozením v maskách a koledováním bych jednou chtěla zažít. :)
Sabča: Valentýn moc ráda nemám,protože se mi nelíbí ta myšlenka. Lidé by si měli dokazovat lásku celoročně a ne jen 14. února. No a Halloween, ten bych brala. Možná už jsem na to stará a nechodila bych koledovat, ale když všude vidíte ty masky, dýně, duchy, je to takové čarovné!

Bloggeři které nominujem: 
  • Ili z blogu http://ili-libertad.blogspot.cz/
  • Evču z blogu http://hellomynameisev.blogspot.cz/
  • Holky z blogu http://hopeless-girls.blogspot.cz/
  • Míšu z blogu http://michaelasorelova.blogspot.cz/


Otázky pro ně: 
1. Co tě nejvíc baví na blogování?
2. Jaké jsou tvé 3 oblíbené blogy?
3. Poslední věc, která tě rozesmála?
4. Co považuješ za svůj největší úspěch na blogu?
5. Co by jsi dělala, kdyby se ti záhadně vymazal blog? Jaké by jsi měla myšlenky a pocity? A založila by sis nový?
6. Kdyby jsi si měla vybrat z historie dobu, do které by jsi se vrátila?
7. Věříš v nadpřirozeno?
8. Kdyby jsi se mohla stát na den kýmkoliv jiným, kým by jsi chtěla být?
9. Jaké je tvoje nejužívanější jídlo (snídaně, oběd, večeře)?
10. Jaký je tvůj nejoblíbenější kamenný obchod?
11. Jaký máš názor na českou blogerskou komunitu? Co by jsi změnila nebo vylepšila? 

 Tak snad jste se o nás něco nového dozvěděli, ještě jednou moc děkujeme za nominaci a rády si přečteme odpovědi na naše otázky od nominovaných, ale i Vaše komentáře! :)

Evča, Lucka & Sabča 

18 komentářů:

  1. Som rada, že ste tag urobili, pretože sa vám fakt vydaril :D super!! :D

    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My hrozně moc děkujeme, že jsi nás nominovala! :) Tvoření článku jsme si užily :)

      Vymazat
  2. Keď som uvidela aký dlhý je článok, nevedela som či mám začať alebo nie. Som rada že som si to prečítala celé a niečo sa o vás dozvedela. Nakoniec sa mi článok veľmi páčil!♥
    Art Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, trošku jsme se rozepsaly :D ale snažily jsme se, aby to bylo zajímavé a vy se u čtení třeba i pobavili :)
      Moc děkujem! :)

      Vymazat
  3. super tag.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Jee jsem ráda, že jste tag sepsaly! Moc se Vám povedl:)

    http://morningswithmee.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mam tagy strasne rada :)

    Pozyvam na GIGALASH giveaway, tu:http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/09/gigalash-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký TAG! Také miluju písničky od The Beatles :)
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezký tag:)
    Beatles mám taky ráda:)
    http://clarathing.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat