pátek 9. října 2015

British mood?!




Ahoj všichni!
Není to ani rok a půl a já mám šanci se opět podívat do velmi krasné země - Anglie. Anglii mám velmi ráda (tak jako angličtinu). Inspirují mě jejich svátky, zvyky a celkově životní styl. Vždycky jsem si představovala, že budu žít v obřím domě s velikou anglickou zahradou okolo a stájí s koňmi. No teď bych se spokojila i s malým bytečkem v předměstí Londýna. Jen si to představte; venku je hezky, zajdete si do centra na kávu a přečtete si krásnou knížku. Pak jdete do parku, kde lidé sportují, cvičí jógu, venčí své zvířecí miláčky a nebo jen odpočívají a dívají se na nebe.
Po cestě potkáte nějakou celebritu, která vám hned zlepší den. A když si vzpomenete, že vaše lednička doma obsahuje jen 2 vajíčka a jedno zkyslé mléko, zajdete do obchodu, kde máte nejrůznější druhy potravin. Jak už milion sendvičů pokaždé na jiný způsob, růžové orea a nebo kávu ze Starbucks. A když dojdete domů a zrovna je v kalendáři napsaná sobota, zajdete si večer někam do klubu zatancovat.
Samozřejmě realita bývá mnohdy jiná. 


Ale taková ta anglická atmosféra, ani když prší nebo neseženete zrovna svůj oblíbený sendvič v obchodě, nevymizí. A to nejen na Anglii ale i na jiných zemích miluju. Ne nadarmo se říká "jiný kraj, jiný mrav".
No, ale to jsem se trochu zasnila. Zpět k zájezdu do Anglie. Přespávat budem nejspíš v Worthingu, kde nás čeká i škola. Jedeme autobusem, takže už se nemůžu dočkat, až si z Evči udělám polštářek na spaní. Což mě vede k tomu, že zase pobyt v Anglii, jako minulý rok, strávím se (spolužackou, spolusedící, spolubloggerkou a bla bla bla) Evčou! Společně jsme se dohodly, že pro vás uděláme něco jako psanné VLOGY. Prostě v 3 článcích Vám řekneme, kde jsme byli, co jsme dělali a jak vše probíhalo. Možná očekávejte i HAUL.

                      Big Ben a parlament                                                               Notting Hill

Co se mi na Anglii nejvíc líbí je známé London Eye. Jízdu v něm považuji za největší zážitek, co jsem si z minulého zájezdu odnesla. Samozřejmě Big Ben a parlament stojí taky za projítí a o Toweru ani nemluvím. Co bych chtěla vidět na vlastní oči a co se mi asi ani tento rok nesplní je Notting Hill. Když se tak projíždím obrázky na We Heart it, tak se ptám sama sebe : "Mají lidé, co zde žijí někdy špatnou náladu?" Už jen z toho, jak se koukám na obrázky, cítím pozitivní energie (a přicházející chuť na Skittles). 

A když opomenem památky a zabrousíme trochu do nakupování, pro holky je ráj zdejší drogérie, kde najdeme rozhodně víc kosmetických značek než u nás. A když už jsme u té kosmetiky, tak i oblečení se tu dá nakoupit bez problému např.: v Primarku, který má síť skoro po celé Anglii. A co jsem ještě nevzpomněla je Nando's. Pokud budete mít chuť na grilované kuře s hranolkama, rozhodně se tu stavte.
Co mě na Anglii nikdy neomrzí je metro. Asi nejlepší dopravní prostředek po letadle. Nevím, jak by ranní doprava vypadala v Londýně bez metra. Nebo zpíš bez těch klikatých klikyháků, které jsou pro mě jak čínské písmo. U nás na Moravě metro nemáme, v tom pražském jsem se zorientovala za den, myslím, že na to londýnské bych ten týden určitě potřebovala. Co mě ale na metru nikdy neomrzí jsou fotky na instagramu. (ach ty sociální sítě ) Náš instagram je zde. Rozhodně nás odebírejte!

 

Tak to by bylo asi vše. Dnes to byl spíš takový "tlachací" článek, no snad se vám líbil. Mě teď čeká dlouhé balení, tak snad mi to nebude trvat dlouho, držte mi palce. :) Sabča

36 komentářů:

  1. Hezký článek :) Do Anglie jsem se zatím ještě nepodívala, ale mám to v plánu :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  2. Do Anglie bych jela hned, miluju Londyn!! Moc si to užíj :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný článek! V Anglii jsem byla v červnu a moc se mi tam líbilo, hned bych jela zase :)
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!!! :) I já jsem ráda, že se tam zase můžu podívat :)

      Vymazat
  4. Ešte som v Londýne nebola, ale plánujem to na budúci rok :D Uži si to tam, určite to bude rovanko krásne ako prvý krát :))

    OdpovědětVymazat
  5. Zaujímavý článok. Ja som v Londýne nikdy nebola, ani v Anglicku, ale popravde ma to tam zatiaľ ani moc neláka, ja som skôr na také mestá ako Paríž a New York..

    Budem rada, ak klikneš na odkaz nižšie, u mňa na blogu prebieha giveaway! :)

    Bari Bircak GIVEWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému se Anglie nebude líbit, jak se říká "sto lidí, sto chutí" ;)
      Děkuji za komentář! :)

      Vymazat
  6. Londýn je krásný. Máš to hezky vysněné. :)) Tak přeji šťastnou cestu! :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  7. Ja taky naprosto miluji londyn.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Londýn je môj sen už oddávna.. Budúci rok sa má konať zájazd a tak si konečne môj sen splním...
    Pozývam teba a tvojich čitateľov na moju giveaway - http://www.londongirl01.blogspot.sk/2015/10/thank-you-so-much-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  9. z Londýna som sa vrátila pred dvoma týždňami a bolo tam úžasne! najradšej by som sa tam vrátila aj hneď! a v metre som sa zorientovala hneď v prvý deň :)

    OdpovědětVymazat
  10. Do Londýna by som sa chcela ísť určite pozrieť :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. So beautiful pictures dear!! I love London.

    XOXO!

    OdpovědětVymazat
  12. pekný článok :) do Anglicka by som sa aj ja chcela znovu vrátiť, ale tento raz ma viac ako ruch veľkomesta láka anglický vidiek ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. Jéé, úplně ti závidím, nejradši bych se tam zase znovu podívala :)) Tak si to pořádně užij a hlavě všechno foť, ať si to potom můžu všechno pořádně prohlédnout :)

    OdpovědětVymazat
  14. skvelý článok:) Anglicko je môj sen a najradšej by som sa pozrela do Škótska! strašne sa mi páči tá architektúra a to, že ľudia nie sú takí ako tu na Slovensku.
    P.S.: uži si to tam!..aj za mňa, hh
    P.P.S.: máš strašne pekný blog a pekný štýl písania, okamžite ťa idem odoberať!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme moc za odebírání, doufám že se ti budou líbit i jiné články. :)

      Vymazat
  15. Opravdu nádherné fotky a poutavý článek :)
    NLlifestyle

    OdpovědětVymazat
  16. Našla jsem tvůj blog náhodou a musím ti říct, že mě dost bavíš :) ten design blogu je krásný a cute! :) jsem tvou novou čtenářkou :) Budu rád, když mrkneš i na můj blog :))

    Style Solution

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za nového čtenáře. Určitě na tvůj blog mrknu. ;)

      Vymazat
  17. Užij si výlet. Těším se na ty psané vlogy, ale ještě radši bych se podívala na nějaké to video :P Tak třeba se holky odhodláte, my bychom to určitě ocenili! :)
    Já Anglii ještě nenavštívila vůbec, tak alespoň pár fotek, prosím :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si mě pobavila :D Asi tě zklamu ale video nebude, no možná někdy v budoucnu ano, kdo ví. Děkuji za komentář :)

      Vymazat