středa 14. října 2015

My cosmetic faults

Krásné deštivé odpoledne!

 Jak už jste asi poznali z názvu, v tomto článku bych se Vám ráda svěřila s největšími kosmetickými chybami, kterých jsem se dopouštěla na začátku mého používání kosmetických produktů. U některých jsem dokonce zjistila, že se jedná o chybu, teprve nedávno, takže se ji ještě postupně odnaučuju. Pojďte se na to podívat se mnou! :)

Tento obrázek nemá s článkem nic společného, jen se mi prostě líbí a připomíná mi aktuální roční období a počasí. :)



 1. Pumpování štetečkem
Asi nejsem první ani poslední, co si myslela, že pumpováním štětečkem před nanášením řasenky docílím toho, že se na něm uchytí více barvy. Ve skutečnosti je výsledek takový, že barvy se na štětečku uchytí úplně stejně, jenom napomůžete rychlejšímu vysychání řasenky. Tato skutečnost se objevuje téměř ve všech Tipech, radách... ale stejně se pořád najdou profíci jako já, kteří na to zapomínají a nemůžou se to odnaučit. Taky mezi ně patříte?

 2. Voda namísto krému 
Vždycky jsem měla extrémně vysušené ruce. Někdy se mi v zimě vytvářeli i krvavé prasklinky na těch nejsušších místech. A já jsem si vždycky myslela, že když nemám třeba ve škole po ruce krém, tak nejlepším improvizačním řešením je hydratovat si ruce tekoucí vodou. Asi teprve před půl rokem jsem si konečně zašla na kožní a paní doktorka mi osvětlila, že jeden z důvodů mých vysušených rukou je jejich nadměrné umývání. Voda totiž kůži ještě víc vysušuje. Takže Luci, fakt dobré nápady máš!

 3. Kondicionér až ke kořínkům
Je to asi dva roky zpátky, co jsem přestala s používáním kondicionérů, protože mi přišlo, že mám kvůli nim vlasy rychleji mastné. Používala jsem většinou přípravky na vysušené vlasy, protože tím trošku trpím. Až teprve před pár měsíci mi jedna hodná duše (díky, Sabi <3) poradila, že mám kondicionér nanášet jen na vysušené konečky a ke kořínkům ho vůbec nedávat, což celkem dává smysl, protože u kořínků vlasy vysušené nemám., takže je to i celkem logicky jenom víc mastilo :D

 4. První pudr, potom krém
Tato chyba je taky celkem nepochopitelná a taky jsem se jí dopouštěla ještě poměrně nedávno. Spočívá v tom, že jsem si jako první při líčení nanesla korektor a potom ho zapudrovala. Až potom jsem si pleť lépe prohlédla a někdy (často) objevila vysušené místo. Neváhala jsem a nanesla na něj vrstvičku krému. Asi si umíte představit, jak jsem pak vypadala - celý obličej krásně matný, jen třeba na nose lesklý flek. Začala jsem se teda učit vždycky nejprve radši na celý obličej nanést krém, na to korektor a až nakonec pudr a na ten už nic nedávat. Má to hned dvě výhody - pleť hydratujete a ještě mám i pocit, že na krém korektor lépe chytá.

 5. Alpa jako micelárka
To nejlepší nakonec - když se mi asi v páté třídě udělal první ´beďar´, tak mě samozřejmě nenapadlo nic lepšího, než si ho po vymáčknutí vyčistit tampónkem napuštěným Alpou. Moje babička i tatínek vždycky hlásali, že Alpa je nejlepší lék na všechna vnější zranění. Takže jsem poslechla jejich radu a dopadalo to většinou tak, že mě obličej pálil ještě hodinu po vyčištění. Maminka se naštěstí neřídí stejným heslem jako babička s tatínkem, takže když se dozvěděla o mých kosmetických procedůrách, tak mě ihned zasvětila do používání pleťové nebo micelární vody.

 Doufám, že jste si čtení o mých chybách (někdy spíš trapasech) užili, možná se u některých i zasmáli a budu ráda, když se do komentářů svěříte s nějakou Vaší chybou.

                      Krásný zbytek dne,
                                                                                 Lucka

13 komentářů:

  1. Tak s tou riasenkou som to absolútne netušila :D tiež ju stále pumpujem :D takže sa po prečítaní tohoto článku posnažím nepumpovať :D
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem si myslela, že to už všichni znáte :D Tak přece jsem někomu poradila :)

      Vymazat
  2. Super nápad na článek :) pobavila jsem se :) pumpování řasenkou dělá ze začátku asi každý a jinak mě nic nenapadá :)

    OdpovědětVymazat
  3. Joo chybama se člověk učí :) S tou řasenkou jsem to v počátcích měla stejně :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  4. 1. bohužel dělám taky, musím se poučit :D:)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si to pořád připomínám, ale zvyk je prostě železná košile.... :D

      Vymazat
  5. Skvelý nápad na článok! ☺
    Art Blog

    OdpovědětVymazat
  6. Naštěstí jsem nikdy podobné věci nedělala :D Ale jednou mě napadlo, že bych si mohla na obličej napatlat Garnier krém, který byl už asi dva roky starý :D Druhý den ráno jsem měla šílenou alergickou reakci nebo co to bylo :D Trvalo mi skoro 14 dní, než jsem se z toho dostala :D Nikdy více...:D
    Jinak moc ráda tě chci pozvat na narozeninovou GIVEAWAY, která probíhá u mě na blogu. :)
    FASHION & BEAUTY | ♥ NAROZENINOVÁ GIVEAWAY ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, některé z těch věcí jsou fakt blbosti a jen tak někoho asi nenapadnou :D Tak takový nápad jako ty jsem ale ještě neměla :D Děkuju :)

      Vymazat
  7. úplně v tom vidím sebe, minimálně 3 z 5 jsem v telecích letech provozovala taky. :-D

    OdpovědětVymazat